Construirea unei baze de date de e-mailuri și numere de telefon ar trebui să fie o prioritate strategică pentru o comunicare eficientă cu clienții tăi, indiferent dacă ești la început de drum sau ai o afacere online stabilă 

Marketingul prin SMS este recunoscut ca fiind una dintre cele mai ușoare și eficiente metode de promovare și comunicare cu clienții B2B și B2C. În această eră digitală, unde clientul este asaltat constant cu reclame, este important să ieși rapid în evidență, cu costuri reduse. Bugetele de reclame pe Google sau rețelele sociale sunt din ce în ce mai mari, mai ales dacă ești într-o industrie unde ai o competiție puternică din partea companiilor foarte mari. De aceea, dacă îți construiești o bază de date cu contacte ale clienților, existenți și noi, îți poți promova serviciile și campaniile, cu costuri reduse și impact mult mai mare. 

Înainte de a începe construirea bazei tale de date, iată câteva aspecte importante pe care ar trebui să le iei în considerare:

Pentru început, ține cont de faptul că este important să construiești și să gestionezi această bază de date într-un mod responsabil și să respecți confidențialitatea și protecția datelor clienților tăi.

 • Valoarea în schimbul contactului: Gândește-te la ce poți oferi vizitatorilor pentru a-i convinge să îți ofere adresa lor de e-mail sau numărul de telefon. Conținut util, oferte exclusive sau acces privilegiat la noutăți sunt doar câteva exemple care pot motiva vizitatorii să se înscrie.
 • Simplu și vizibil: Asigură-te că ai o opțiune clară de înscriere (subscription) pe site-ul tău. Plasează butoane sau formulare de înscriere vizibile și ușor de utilizat pe paginile cheie ale site-ului tău.
 • Solicită înscrierea la momentul potrivit: Folosește mesaje de intrare sau de ieșire pe site-ul tău pentru a capta atenția vizitatorilor și a-i încuraja să se înscrie. Oferă-le ceva special sau informații exclusive care să le provoace interesul.
 • Landing page dedicată înscrierilor: Creează o pagină specială (landing page) unde vizitatorii pot completa informațiile lor personale în schimbul beneficiilor promise. Asigură-te că îți exprimi recunoștința printr-un e-mail de bun venit sau un mesaj de mulțumire.
 • Dirijează traficul: Indiferent dacă folosești e-mailuri, rețele sociale sau alte canale de promovare, asigură-te că direcționezi traficul către pagina de înscriere. Folosește un mesaj clar și persuasiv pentru a-i convinge pe vizitatori să devină parte din baza ta de date.
 • Facebook Lead Ads: Folosește reclamele Facebook Lead Ads pentru a colecta adrese de e-mail. Aceste reclame sunt concepute special pentru a face procesul de înscriere mai ușor, extrăgând informațiile din profilurile utilizatorilor.
 • Colectează date de la clienții existenți: Încurajează clienții tăi să se înscrie pentru a primi informații relevante și oferte exclusive. Oferă-le opțiunea de a primi e-mailuri sau SMS-uri în momentul procesului de cumpărare.
 • Organizează concursuri și oferă discount-uri: Utilizează concursuri, promoții și oferte speciale pentru a stimula vizitatorii să îți ofere adresa lor de e-mail sau numărul de telefon. Această strategie poate genera interes și participare activă.
 • Inovație în comunicare: Folosește diferite canale și metode de comunicare pentru a menține interesul clienților tăi. De exemplu, webinariile pot fi o modalitate excelentă de a încuraja înscrierea și de a livra informații valoroase în schimbul adresei de e-mail.


  Fii inovator în abordarea ta și vei vedea cum afacerea ta se va dezvolta rapid și sustenabil.